Updates

Kofferkoersen, gevoelstemperatuur, en een snufje Morticia

Een eerste blik op Las Vegas
Iedere keer wanneer we met een fietskoffer reizen is het weer een  nieuwe variatie op het zelfde liedje: Mag de fiets mee, kan de fiets mee, wat kost het, en kost het nog steeds dat bedrag bij de incheckbalie, en wat kost het uiteindelijk bij de betaalbalie?

Deze keer kregen we een toegift, vlak voor het instappen moesten we nog 100 euro dokken.

De koersen vlogen als volgt op en neer:

Op de website stond het verwachte bedrag van 75 euro, aan de telefoon werd dat bedrag bevestigd. Bij de incheckbalie in eerste instantie ook, maar daar werd getwijfeld omdat we met een Delta-toestel zouden vliegen. Ikzelf had een openingsbod van 40 euro (volgens mij de prijs die we betaald hadden voor Mallorca). Daarop hield de medewerkster het op 75 euro. Maar zij kon het juiste scherm niet vinden, waarop zij dat bedrag moest intypen.

Haar geliefde collega, die we bij deze het koosnaampje KLM-trol zullen geven, 'schoot haar te hulp' en klopte 150 euro in. (Deze collega's waren overduidelijk geen vriendinnen.) Bij de betaalbalie probeerden we het nog een keer, maar ook zij bleven bij 150 euro.

Onbedoeld schepte ik verwarring achter het hoogblonde glas, door te vragen of ik 50 euro mocht pinnen, en de rest contant kon afrekenen. We hoorden het raderwerk tot stilstand komen... Haar antwoord was negatief, onze beoordeling van haar rekenvaardigheid ook.Op de pinautomaat verscheen vervolgens het getal 50. Leek ons een prima bedrag. Vlak voordat we in zouden stappen kwam een nogal indrukwekkend geklede man ons vertellen dat zij helaas een vergissing hadden gemaakt, of we nog even wilden aftikken.
Conclusie: We gaan maar niet gokken in Vegas, en van recessie is op Schiphol vooralsnog geen sprake.

Gelukkig was er in het vliegtuig veel te zien, prima films, muziek, en games. Maar de hoofdattractie was toch wel een van de stewardessen. Zij was een kruising tussen Lurch en Uncle Fester, met een snufje Morticia. allen uit The Addams Family.

Als klap op de vuurpijl had ze op de heenweg naar Schiphol waarschijnlijk haar hoofd even uit het raampje gestoken. Wellicht om wat vliegjes te eten, wellicht om een goedkope Marijke Hellwegen-interventie te doen.
Heur haar was behoorlijk Fukushima, en haar gezicht kroop gaandeweg de vlucht weer terug naar de voorkant van haar hoofd. Boven Canada probeerde ze spontaan te glimlachen, dat was het meest angstaanjagende beeld wat ik in tijden heb gezien.

Op Detroit Airport moesten we overstappen naar een vlucht richting Las Vegas. Gezien onze ervaring met de US Customs van vorig jaar hadden we besloten te kiezen voor een overstaptijd van 5 uur ipv 1:45 uur. In Orlando stonden we vorig jaar ruim twee uur in de rij om ons paspoort te laten zien... Daarna volgde nog de hele riedel van bagage ophalen, en alles tot aan je teennagels laten scannen.

In Detroit draaien ze echter een verkort wasprogramma van iets onder het half uur. We hebben dus een uitgebreid Starbucks-ritueel kunnen doen, even heerlijk geslenterd van gate A1 naar gate A78 (dat kan je ook met de indoor-TGV doen trouwens) en we hebben even een tukkie gedaan. Een volgende keer op Detroit durven we de korte overstap wel aan.

Tijdens ons verblijf aldaar begon de zon door te komen, iets wat naar verwachting de komende weken enkel onderbroken wordt door de nacht. We hebben ons uitstekend vermaakt bij de 'Water Feature':

De vlucht van ruim vier uur naar Las Vegas verliep zonder noemenswaardige problemen. Alle bagage , inclusief fiets, hebben we meegenomen naar het Sienna Suites Hotel met onze Ford Escape.

Laatste noot voordat we gaan slapen (21:30 lokale tijd, 6:30 uur jullie tijd): het omschrijven van de gevoelstemperatuur. De objectieve meetapparatuur zei rond 17:30 uur Vegas-time: 42 graden Celsius.

Deze temperatuur komt echter met een stevig briesje. Niet dat dat verfrist, het voelt eerder als een sauna waarin Elvis Presley himself kurkdroge hitte heeft opgegoten, en die hitte nu met zijn witte handdoek tegen je aan slaat.

Update: En we zijn alweer wakker, 5:30 uur lokale tijd. Temperatuur: een aangename 26 graden. Let's explore!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Esther Brakenhoff Shared by WpCoderX Copyright © 2014

Mogelijk gemaakt door Blogger.