Updates

Alles draait om water (and the size of your jetski)


Alsof je zo met 55 mph Lake Mead inrijdt
De warmte, ik blijf erop terugkomen. Na het fietsen van eergisteren besloot ik ORS te halen, zodat ik deze week kan zien of dat bevalt. (ORS is een oplossing van zout en dextrose in water, in zo’n verhouding dat het snel wordt opgenomen door je lichaam.)

Bij het sporten gebeurt er iets vreemds, je droogt als een dolle uit, en toch staat er geen laagje water op je huid. Dat verdampt namelijk meteen. Het vochtverlies kan je hier afmeten aan het zout dat op je huid staat. Ook sportkleding slaat wit uit, en blijft bijna zelfstandig rechtop staan wanneer je het uittrekt.

Vandaag zal de eerste test zijn (twee uur fietsen, plus een stukje lopen), resultaten worden in de volgende post gepubliceerd.

Gisteren was een zwemdag. Daarvoor gingen we Lake Mead National Recreation Area in. Lake Mead is een erg groot meer (de kustlijn is 885 km lang. Ter vergelijkig: de landsgrens van Nederland is met 1027 km niet veel langer) dat ontstaan is door de aanleg van de Hoover Dam. (Vanaf daar hebben we het fietsparcours verkend, filmpje staat onderaan deze post.)

Wij besloten naar Boulder Beach (aan Lake Mead) te gaan, een goede keus... Konden we meteen zien hoe Amerikanen ontspannen. De tien regels van Recreation, the American Way:Recreation American style: Jetskiing & OMGWTFBBQXL
  1. Rijd je pickup tot aan het water
  2.  Zet de radio op 10 (Classic Rock, pop, of Country)
  3. Zet je partytent op (the bigger the better)
  4. Zet je koelbox grijpklaar (Budweiser en soda)
  5. Rijd je aanhanger met jetski het water in
  6. Neem een biertje
  7. Probeer de jetski even uit (vier criteria voor een goede jetski: Size, Color, Sound, Speed)
  8. Zet de OmgWtfBbqXL aan
  9.  Vaar een kwartiertje op je jetski, het liefst met je jongste dochter van 3 jaar oud voorop.
  10. Herhaal 6 t/m 9 tot de koelbox leeg is

Het zwemwater was lekker verkoelend: ongeveer de buitentemperatuur van een warme Nederlandse zomerdag. Helaas maakten de golven van al die jetski’s het zwemmen behoorlijk lastig.

Na het zwemmen hebben we gedaan wat onze Ford Escape goed doet: Cruizen... We hebben het grootste deel van het fietsparcours gezien. Zie het filmpje hieronder.


De rest van de dag bestond uit chillen, eten, dinken, en water halen. Water haal je hier per gallon, bijna 4 liter. We drinken ongeveer 1 gallon per dag. Per persoon.
Ook nog even skypen met Brent (en zijn 'posse')
 In totaal ongerelateerd nieuws: Everything is bigger in the States:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Esther Brakenhoff Shared by WpCoderX Copyright © 2014

Mogelijk gemaakt door Blogger.